Desenli Karo

Desenli karo yapımında, çoğu döşemelerde olduğu gibi baskı işlemi uygulanmaz. Uzman ekibimiz sayesinde ince ve titiz bir el işlemesi sonucunda oluşturulan desenlerimiz silinme olmadan uzun süre kullanılmaktadır. Kaliteden ödün vermeden ürettiğimiz modern çizgiler ile dünyanızı aydınlatmak firmamızın en büyük hedefidir.

İnsanların günlük hayatta çoğu zamanlarını geçirdikleri ev ve ofis gibi alanlarda çok fazla tercih edilen desenli karo; özellikle banyo, mutfak, teras döşemelerinde kullanılmaktadır. Hem yer hem de duvar kaplaması şeklinde kullanılabilen bu karolar, iş ortamınıza da uygulanarak keyifli bir çalışma imkânı sunuyor.  Şık ve zarif çizgilerle meydana getirdiğimiz ürünümüz ile şık ve nezih bir ambiyans oluşturabilir, konuklarınızı zevkle ağırlayacağınız alanlara sahip olabilirsiniz.

Otel, bar, restoran, kafe, market ve veya herhangi bir dükkân gibi ticari amaç taşıyan bir mekâna sahipseniz, ortamın tasarımına ve şık bir tarzda olmasına da önem vermeniz gerekmektedir. Müşteri memnuniyeti sağlayarak ticari kazanç potansiyelinizi artıracak olan birçok renk ve desen çeşidine sahip desenli karo ile mekanınıza iç acıcı ve baş döndürücü bir hava katabilirsiniz. Parlak renkleri ile dikkat çekici ve kaliteli bir izlenim veren kaplamalarımız ile siz de iş yaşamında başarılara imza atabilirsiniz.

Desenli karo, cami ve kilise gibi ibadet alanlarının tasarımında sık sık kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra kullanımı yaygınlaşarak apartman içlerinde, kat sahanlıklarında ve bahçelerde de bu özel karolardan yararlanılarak göz alıcı alanlar meydana getirilebilmektedir……Desenli karo çinilerimiz presle sıkıştırıldığı için azami 1mm kadar kalınlık farklılıkları oluşması normaldir, döşeme esnasında altına konulan harç ya da yapıştırıcı ile bu kalınlık farklılıkları ayarlanmalıdır.

Kullanılan harç ya da yapıştırıcı çok sulu olmamalıdır, aksi takdirde bir süre sonra iki desenli karo arasında diş oluşması kaçınılmaz olur.

Ürünler sıfır derz ile hizası birbirinden şaşmadan döşenmelidir. Daha sonra karo çinilerin arasına çimento şerbeti verilip arada kalan ufak boşlukların dolması amaçlanır, çimento şerbetinde mermer tozu kullanılması önerilir.

Desenli karoların arasına verilen çimento şerbeti karoların yüzeyinden temizlenmelidir, bu işlem için çoğu zaman nemli bir sünger yeterli olmaktadır. Temizleme işleminde yaygın olarak kullanılan talaş tozu malzeme yüzeyinde iz yapmaktadır, bunun yerine şerbeti verdikten sonra mermer tozu desenli karoların üzerine serpilir ve fırça ile çek pas yardımıyla şerbetin fazlası karoların yüzeyinden temizlenir.

Döşemenin üzerinden 3-4 gün geçtikten sonra yerinde silim işlemi yapılabilir. Bu işlem portatif silim motorunun desenli karoların üzerinde kaba taş ile başlayıp ince taşa ve en son cila taşına kadar karoların yüzeyinde gezdirilir. Silim sulu olarak yapılacağından ortamın temizliği muhafaza edilmelidir.

Silim işlemi bittikten sonra desenli karoların yüzey koruyucular kullanılarak korunmaya alınması gerekir, bu sayede karoların su ve kir emiciliği azalır, temizliği daha kolay olur.